HET JONGSTE LID VAN DE POSTHOORN

Frank Glandorf

Nu eens geen pensionado, maar een jeugdlid in de schijnwerpers. Nou jeugdlid…. 32 jaar toch al wel. Frank Glandorff. Maar absoluut de jongste in de zaal in Krommenie. En wat voor een lid. Hij zwemt in de mooiste en nieuwste postzegels. Wat is zijn geheim zult u zeggen!? Zijn geheim is niet dat hij tot 1 januari aanstaande postbode is, nee absoluut niet. Hij heeft zelfs zijn ontslag aangeboden en start in januari als werknemer bij de Esprit kledinggroep in Amsterdam ZO. Dan kan hij met de beroemde plasloze sprinter reizen. Plassen thuis voor vertrek!

De garderobe heeft dan geen TNT outfit meer maar Esprit. Hij ging 16 november wel staken, Ja natuurlijk. TNT denkt meer aan de aandeelhouder dan aan het personeel. Oudere werknemers vliegen er uit, oudere fulltimers worden aan de kant gezet en jonge parttimers vliegen er in. Dat spaart geld uit. Wel heeft Frank een brief naar het parlement geschreven dat hij het onterecht vindt dat TNT een bedrijf is dat zich aan de CAO moet houden. De werknemers van Sandd en Select Mail zijn CAO vrij. Inmiddels heeft hij van de SP een reactie ontvangen. Dat is natuurlijk zo krom als het maar zijn kan. Hij heeft niets meer met hr. Ad Scheepbouwer. Zoals gezegd is hij heel blij met zijn nieuwe job. Dan zou je denken komt die postzegelhobby nou omdat hij postbesteller was? Dat is zijn geheim ook niet. Wat is zijn geheim dan wel?

Zijn geheim is dat hij verschrikkelijk veel schrijfadressen over de hele
wereld heeft. Dat betekent heel veel schrijven en lekker Engels oefenen. In zijn woonkamer met heel veel kleurrijke vrolijke Corneilles aan de muur, staat op de tafel een doos waarin de binnenkomende post verzameld wordt: post uit Spanje, Filippijnen, USA., Duitsland, Frankrijk, Vanuatu (Grote Oceaan). Zo komt Frank aan al die mooie nieuwe zegels. Wat hij over heeft gaat naar de oergezellige Posthoorn avonden en naar Ebay of Marktplaats. Schrijven dus, maar dan krijg je ook wat.

Zijn ervaringen met Ebay zijn overigens niet overtuigend. Hij vertelt
over enkele ervaringen met het eiland aan de overkant van de Doggersbank, u weet wel waar het Pond de helft minder waard is geworden. Frank zond zegels over. En men beweert nooit iets ontvangen te hebben. Dat gebeurde niet 1 keer, maar vaker. Die is lekker. Laten ze hun gazonnetjes maar knippen met hun nagelschaartjes, Toch! Je kunt het melden bij het Ebay klachtencentrum, en dan is het afwachten. Onze ervaringsdeskundige slaat Marktplaats als betrouwbaarder aan. Wat spaart hij? Hij spaart veel landen, maar alleen zegels na 1990. Dat hoor je alleen van een jeugdlid als hij. Frank begon 23 jaar geleden met sparen. In 1987 werd hij lid van de Assendelver vereniging. Weet u dat nog hr. Spaargaren? De eerste postzegels gingen met een nietje erdoor in een boek. Je zult er maar eentje verliezen. Hij vond zijn zegels tussen het oud papier. Hij is dus een verzamelaar die het niet van huis uit meegekregen heeft of opgedrongen kreeg, doch die zijn vader inspireerde ook te gaan sparen. Zonder nietjes uiteraard. En die ging Nederland sparen. Het kan verkeren zei vader Cats.

Wat heeft Frank nog meer als hobby? Daarvoor kunnen we een aparte Hoornblazer aanrukken. Te veel om in een korte schets op te noemen. Maar een tipje van de sluier kunnen we oplichten. Hij reist graag en hoe? Via couchserving. Je mailt met gelijkgestemden, plaatst je profiel, kijkt of er een profiel is dat met jou vergelijkbaar is en hup afspraken maken. Zo kreeg hij onlangs een Fransman te logeren, daar was hij dit najaar ook te logeren geweest. Zo reisde hij naar Tubbingen bij Stuttgart, naar Aarhus en Kopenhagen. De wereld is op deze manier te klein voor hem. Je betaalt alleen de reiskosten. Meer weten? Vraag Frank. Deze reishobby komt goed uit ten opzichte van zijn vriendin Sandra Grootes. Zij studeert kinderrecht en loopt stage bij de rechtbank in Amsterdam. Zij moet veel in weekenden werken en dan smeert Frank hem.

Overigens kun je Frank ook aantreffen in de Grote Weiver, nu niet meer in Krommenie, maar aan de Industrieweg in Wormerveer. Lekker eten en gezellig ’s avonds live muziek. Loop eens bij hem langs in Sporting, in Zaandam komt hij zelden, hij heeft veel van de laatste jaren van de landen om ons heen en verder.

Catus tot voetbal