Frits Zuiderduin

‘Doe ze allemaal de groeten”

IM FritsOp onze nieuwjaarsbijeenkomst 2014 werd Frits door iedereen gefeliciteerd. Hij had zijn ziekte overwonnen en zijn krullen begonnen weer te groeien. Slechts twee weken later kreeg ik in de Oostenrijkse sneeuw van Ton Kreeft telefonisch te horen dat het ineens helemaal mis was. Een dag later het verzoek van Horst of ik meteen bij Frits langs wou gaan, want hij wilde zijn hele verzameling bij de Posthoorn verkopen. Met dit verzoek heb ik meteen ingestemd. Twee dagen later heb ik zijn dochter Fleur, nog steeds vanuit Oostenrijk, dit aanbod gestand gedaan. Zaterdag ben ik meteen bij Frits in Beverwijk op bezoek gegaan. Of ik eerst even in de postzegelkamer wilde kijken wat er allemaal stond. Pas toen begreep ik zijn aarzeling om mijn aanbod zomaar te accepteren. Tot en met de laatste kastplank stond vol met albums en stockboeken.

Frits verzamelde geen postzegels, Frits verzamelde verzamelingen. Hij was dan ook lid van negen verenigingen en sloeg geen bijeenkomst, ruildag of veiling over. Iedereen kende Frits en waardeerde hem om zijn brede belangstelling. In gezelschap van beide dochters en schoonzoons, waren we het over de verkoop snel eens en bespraken we nog andere postzegel zaken als lopende rondzendingen en stuiverboeken. Dan komt het moeilijke moment om in zo’n situatie afscheid te nemen. Met twee gevulde tassen stond ik klaar. Frits, kan ik verder nog iets voor je doen? Ja, /doe ze allemaal de groeten.

Frits overleed op woensdag 29 januari en werd slechts 66 jaar.

Jan Kluft